Ordlista – Tekniska benämningar från A- till Ö.

Vad säger vi, och vad betyder det? Här nedan förklarar vi lite närmare.

B  C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A

Active Directory

Active Directory är en typ av katalog från Microsoft vars syfte är att hålla reda på alla användare och utrustning samt vilka behörigheter dessa har till till olika resurser i ett Windows nätverk. Avtive Directory brukar allt som oftast kallas AD.

B

C

D

E

F

G

H

Hot desking

Med Hot desking har medarbetarna inte har någon fast arbetsplats med eget skrivbord, istället har de friheten att arbeta var som helst i en byggnad med IT-utrustning och tjänster som stödjer detta.

I

J

K

L

M

N

O

Office 365

Office 365 är en molnlösning från Microsoft som kombinerar e-post, verktyg för videomöten, Office applikationer och många andra smarta verktyg i en och samma tjänst och ger användarna möjligheten att smidigt samarbeta mellan varandra och arbeta varifrån som helst.